Zaštita ličnih podataka

Zaštitu Vaših ličnih podataka i podataka o firmi shvatamo vrlo ozbiljno i stoga uvijek nastojimo korištenje naših usluga učiniti sigurnim. Obvezni smo poštivati Zakon o zaštiti ličnih podatka, koji je važeći na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ova izjava o zaštiti podataka služi za pojašnjenje o tome koje podatke od Vas prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo, te kako ih štitimo.

Sadržaj

Područje primjene
Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju
Kolačići (cookies) i praćenje
Mjerenje konverzije s pikselom za praćenje aktivnosti posjetitelja od Facebooka
Dijeljenje (sharing)
Korištenje podataka
Sigurnost i prosljeđivanje podataka
Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

1. Područje primjene


Ova Izjava vrijedi za  web stranicu http://www.cashback-solutions.com. Napominjeno, da ova Izjava može vrijediti i na drugim web stranicama Cashback World-a, kao i na web stranicama drugih zemalja, za odstupajuće odredbe o zaštiti podataka.

Molimo Vas imajte na umu da će u okviru unapređenja naše web stranice u svrhu poboljšanja naših usluga možda biti potrebne dopune ove Izjave o zaštiti podataka. U tom slučaju o tome ćemo Vas unaprijed obavijestiti i zatražiti od Vas zasebnu, pisanu saglasnost.

2. Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju


Lični podaci i podaci o firmi koje obrađujemo su svi podaci o Vama kao osobi i Vašem materijalnom stanju, prikupljeni prilikom Vaše registracije za Cashback World članstvo, Vašeg učešća u Cashback World Programu kao Partnerske firme, kao i narudžbe naših Cashback Solutions-a koji se mogu direktno ili indirektno (npr. preko Vašeg članskog ID broja i ID broja Partnerske firme) povezati s Vama. To su sljedeći podaci: članski ID broj, puno ime i prezime, oslovljavanje, spol, datum rođenja, adresa stanovanja, koordinate adrese (geografska dužina i širina), telefonski broj(evi), broj faksa, e-mail adresa, bankovni podaci. Pored toga obrađujemo Vaš ID broj Partnerske firme, puni naziv firme, datum osnivanja, broj rješenja, adresa firme, eventualne filijale, JIB, e-mail adresu za dostavu fakture, broj faksa, web stranicu firme, branšu, podatke o prometu, bankovne podatke, ime, prezime, e-mail adresu, datum rođenja i broj telefona kontakt osobe ispred firme, naručeni Cashback Solutions proizvod, kao i dodatno naručene proizvode.

3. Kolačići (cookies) i praćenje


Naše web stranice koriste tzv. cookies ("kolačiće"). To su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računaru odakle se mogu ponovno učitati. Svrha "kolačića" je omogućiti Vam pretplatu na naše usluge i personaliziranje našeg web sadržaja za Vas.

Dio naše internetske ponude možete koristiti bez da se registrujete i/ili prijavite. U tom slučaju automatski se pohranjuju određene informacije kako bi se prikupili statistički podaci o korištenju i učinkovitosti naše internetske ponude i naša ponuda prilagodila potrebama naših korisnika. Stoga prikupljamo i obrađujemo podatke o Vašoj IP adresi, vremenu i trajanju Vašeg posjeta, broju posjeta, korištenju formulara, postavkama Vašeg pretraživača, prikazu web stranice i Vašim postavkama za favorite na našoj web stranici. Vrijeme pohrane "kolačića" varira.  Uglavnom koristimo "kolačiće" koji se automatski brišu nakon što završite posjetu na našoj web stranici (tzv. "sesijski kolačići").  Bilježimo svaki pristup našoj web stranici i svako preuzimanje neke datoteke na našoj web stranici. Cookies koje postavljamo služe isključivo za našu informaciju te se obrađuju u svrhu procjene sakupljenih informacija od strane  mWS myWorld Solutions AG, pod nalogom myWorld d.o.o. Sarajevo.

Nadalje, koristimo JavaScript kako bismo zabilježili Vaše ponašanje kao korisnika naše web stranice u svrhu prilagodbe naših usluga našim korisnicima. Pri tome utvrđujemo vrstu Vašeg preglednika, lokaciju, vrijeme i trajanje korištenja, URL, naziv i adresu stranice. Vi imate pravo odbiti prikupljanje tih podataka deaktivacijom JavaScript-a direktno preko Vašeg internet pretraživača.

Dodatno koristimo sljedeće alate:

Google Analytics



To je alat za praćenje uspješnosti web stranice od Google-a Inc., 1600 Amphittheatre Parkway Mountain View, CA 94043 SAD, u daljnjem tekstu "Google", za pohranu Vaše online aktivnosti na našoj stranici i utvrđivanje koliko korisnika nas posjećuje putem interneta i koji su sadržaji koliko često pregledani. Vrednovanje rezultata je anonimno. Kolačići Google Analytics – uklj. Google Analytics Tool Anonymous IP adresa i podataka – u pravilu prosljeđuju na server Google-a u SAD-u gdje se i pohranjuju. Više informacija možete pronaći na https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de. Google Analytics nudi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de mogućnost da odbijete prikupljanje podataka.

Platforma Piwik Open Analytics


Putem Platforma Piwik Open Analytics  prikupljamo informacije o Vašim online aktivnostima na našoj stranici kako bismo utvrdili koliko korisnika nas posjećuje putem interneta i koji su sadržaji koliko često pregledani. Vrednovanje rezultata je anonimno. "Kolačići" se pohranjuju na Vašem računaru. Više informacija na https://piwik.org/faq/.

Google AdWords


Ovaj alat koristi se za pohranu posjeta web stranici u svrhu promocije (remarketing) u Google-u i u Display Network-u. Vaš pretraživač pohranjuje kolačiće prilikom Vaše posjete web stranici koji omogućuju da Vas se prepozna kao posjetioca kada učitate web stranice koje pripadaju Google mreži. Na tim stranicama Vam se kao posjetiocu nude oglasi koji se odnose na sadržaj koji ste već prije učitali na nekim drugim web stranicama koji koriste opcije promocije od Google-a. Možete odbiti prikupljanje podataka kroz Google AdWords na web stranici http://www.google.com/settings/ads.

Google AdWords praćenje konverzija


Putem Google AdWords kreiramo statistike konverzije koje mjere učinkovitost-efikasnost naših online reklamnih kampanja. Kolačić za praćenje konverzije postavlja se kada korisnik klikne na oglas kojeg je postavio Google. Prema odredbama o zaštiti ličnih podataka od Google-a, ne obrađuju se lični podaci niti podaci firme. U slučaju da ne želite učestvovati u praćenju, možete obustaviti korištenje podatka u tu svrhu na način da kolačić za praćenje konverzije od Google-a deaktivirate preko postavki za korištenje kolačića u Vašem web pretraživaču.

Salesforce Marketing Cloud


Ovaj alat (Salesforce Marketing Cloud) služi za bilježenje Vašeg ponašanja na našoj web stranici u svrhu optimizacije naše ponude. Sa njim utvrđujemo koliko korisnika nas posjećuje putem interneta i koji su sadržaji naše web stranice koliko često pregledani. Vrednovanje se vrši anonimno i automatizira se putem Predictive Intelligence u svrhu poboljšanog prikaza ponude. Kod registrovanih članova bilježi se korisnikovo ponašanje na web stranici u svrhu poboljšanja doživljaja korisnika i prikazivanja relevantnih sadržaja. Kolačići od Salesforce-a se u pravilu prosljeđuju na server od Salesforce-a u SAD-u i tamo pohranjuju.

Pored kolačića opisanih kod alata za analizu koriste se i sljedeći kolačići:

Cookie ("kolačić")

Domena

Svrha / Funkcija

cookiesession1

www.cashback-solutions.com

Ovaj kolačić služi za raspodjelu opterećenja HTTP upita u infrastrukturi mreže.

ASP.NET_SessionID

www.cashback-solutions.com

Kolačić koji se generiše za period sesije i sadrži ID sesije.

RequestVerification_Token

www.cashback-solutions.com

Kolačić koji služi za sprječavanje CSRF napada.

MyLangUrlManagerlang

calculator.cashback-solutions.com

Kolačić koji pohranjuje jezik na kojem se prikazuje kalkulator pogodnosti.

lbc

calculator.cashback-solutions.com

Kolačić koji se generiše za period sesije i sadrži ID sesije kalkulatora pogodnosti.

Jezik

www.cashbackworld.com

Ovaj kolačić pohranjuje postavke za jezik korisnika.

cookiesession1

www.cashbackworld.com

Ovaj kolačić služi za raspodjelu opterećenja HTTP upita u infrastrukturi mreže.

authSession

www.cashbackworld.com

Kolačić koji se generiše za period sesije i sadrži ID sesije.

authToken

www.cashbackworld.com

Kolačić za autentifikaciju koji se generiše za prijavljenog korisnika u svrhu identifikacije.

LyoToolbar_SessionID

www.cashbackworld.com

Ovaj kolačić služi komunikaciji s Cashback Bar-om.

lyo_AT_cookie_privacystatement

www.cashbackworld.com

Ovaj kolačić služi za provjeru da li je korisnik web stranice potvrdio korištenje kolačića ili ne.

__RequestVerification_Token

www.cashbackworld.com

Kolačić koji služi za sprječavanje CSRF napada.



Molimo imajte na umu kako aktuelni internet pretraživači prihvataju "kolačiće" u skladu sa standardnim, i zadanim postavkama. Vi možete postavke u Vašem pretraživaču postaviti tako da ne dozvoljavaju sve ili samo određene "kolačiće" ili da se traži Vaše odobrenje za prihvaćanje novog "kolačića".  Upute za prihvatanje "kolačića" možete kod većine preglednika pronaći putem opcije "pomoć" u listi izbornika. U tim uputama ćete pronaći i upute za brisanje već prihvaćenih "kolačića". Molimo, imajte na umu da nećete moći koristiti sve funkcije na našoj web stranici ako ne prihvatite sve "kolačiće". Korištenjem naše web stranice dajete svoju saglasnost za korištenje gore navedenih "kolačića" i alata.

4. Mjerenje konverzije s pikselom za praćenje aktivnosti posjetitelja sa Facebook-a


Uz Vašu pisanu saglasnost mi u okviru našeg internetskog nastupa koristimo “Piksel za praćenje aktivnosti posjetilaca” Facebook-a Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”). To je kolačić, znači mala tekstualna datoteka, koja se pohranjuje na Vašem računaru i može se učitati s Vašeg računara. Pomoću njega mogu se pratiti aktivnosti korisnika nakon što su oni vidjeli ili kliknuli oglas na Facebook-u. Na taj način možemo mjeriti učinkovitost oglasa na Facebook-u u svrhu statističkih vrednovanja i istraživanja tržišta. Tako prikupljeni podaci su za nas anonimni, tj. ne mogu se povezati s identitetom korisnika. Međutim, ti se podaci pohranjuju i obrađuju od strane Facebook-a, tako da se ti podaci mogu povezati s dotičnim profilom korisnika i Facebook ih može koristiti u vlastite promotivne svrhe u skladu sa Izjavom o zaštiti podataka za korištenje Faecbook-a (https://www.facebook.com/about/privacy/). Vi možete Facebook-u i njegovim partnerima omogućiti oglašavanje na Facebook-u i izvan Facebook-a. U tu svrhu će se pohraniti "kolačić" na Vašem računaru. Korištenjem web stranice ujedno dajete i svoju saglasnost za korištenje piksela za praćenje aktivnosti posjetilaca.

Vi možete Vašu saglasnost za korištenje piksela za praćenje aktivnosti posjetilaca u bilo kojem trenutku opozvati. Opoziv se šalje pisanim putem (pismom, putem telefaksa ili e-maila) na sljedeću adresu:

myWorld d.o.o. Sarajevo
Trg djece Sarajeva br.1, BBI Centar 4A
71000 Sarajevo
Telefon: +387 33 265 390
E-Mail: service.ba spam@gohere.go cashback-solutions.com



5. Dijeljenje (sharing)


Na web stranici su integrisana polja za dijeljenje na društvenim mrežama Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD, XING od XING AG, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg,Njemačka, LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD, Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD kao i GooglePlus društvene mreže Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Osim toga integrisano je i polje za dijeljenje putem e-maila. Polja za dijeljenje možete prepoznati po njihovom logotipu.

Sva polja za dijeljenje generirasana su u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka. Isključivo kada kliknete na dotično "polje za dijeljenje" na ovoj web stranici (i samo tada), uspostavlja se direktna veza između preglednika i servera operatera dotične društvene mreže. Prema operaterima navedenih društvenih mreža bez klika na dotično polje za dijeljenje ne prikupljaju se Vaši lični podaci niti podaci firme od strane društvenih mreža. Samo kod prijavljenih članova se ti podaci, među ostalim i IP adresa, prikupljaju i i obrađuju. Ako ne želite da se Vaša posjeta na našoj web stranici poveže sa Vašim korisničkim računom na društvenim mrežama, molimo odjavite se iz korisničkog računa na dotičnoj društvenoj mreži.

Posebno naglašavamo da mi kao ponuđač web stranice nemamo uvid u sadržaj prenesenih podataka kao i njihovo korištenje od strane društvenih mreža. Više informacija o korištenju podataka od strane društvenih mreža možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka navedenih društvenih mreža.

6. Korištenje podataka


Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme koristimo u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Lični podaci kao i podaci Vaše firme koje nam dajete na raspolaganje prilikom Vaše registracije kao Cashback World član kao i u toku Vaše registracije kao Cashback World Partnerske firme i toku Vašeg učešća u Cashback World Programu kao Partnerske firme, prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših ugovornih obaveza prema Vama te samo ako nam date Vašu izričitu pisanu saglasnost.

Vaše podatke koristimo za komunikaciju s Vama, potvrdu Vašeg identiteta, osiguranje dostupnosti Vašeg ličnog Merchant Lounge-a na Cashback Solutions web stranici, obradu Vašeg upita i narudžbe i pružanje naših usluga. Nadalje, koristimo Vaše podatke, za obračun provizije i kako bismo Vam dodijelili  pogodnosti koje Vam pripadaju na temelju Vašeg učešća u Cashback World Programu kao Partnerska firma.

Nakon što nam date Vašu izričitu pisanu suglasnost, Vaše ćemo podatke koristiti npr. da Vas obavijestimo o ponudama i akcijama naših B2B Partnerskih firmi.

7. Sigurnost i prosljeđivanje podataka


Za zaštitu Vaših podatka koristimo kodiranje pri prenosu podataka (SSL-kodiranje), firewall, programe za zaštitu od hakera i druge sigurnosne mjere prema trenutnom stanju tehnologije. Kod komunikacije putem e-mail-a može se garantovati sigurnost podataka pri prenosu samo prema aktuelnom stanju tehnike.

Vaše lične podatke  i podatke Vaše firme koristi u pravilu myWorld d.o.o. Sarajevo kao ugovorni partner Partnerskih firmi uz mWS myWorld Solutions AG kao pružaoca usluga. Međutim, Vaši se lični podaci i podaci Vaše firme mogu proslijediti / prepustiti određenim pružaocima usluga kao i društvima unutar myWorld grupacije:

Angažovali smo određene pružaoce usluga za ispunjenje naših obaveza i usluga, komunikaciju sa članovima i upravljanje našim online nastupom. Garantujemo da navedene pružaoce usluga biramo pažljivo kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka.  Nadalje, navedeni pružaoci usluga su obavezni koristiti Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme samo za određene svrhe u skladu s našim uputama te u skladu s bosanskohercegovačkim zakonskim odredbama o zaštiti podataka. Korištenje podataka od strane pružaoca usluga u neke druge svrhe je u potpunosti isključeno.

Osim toga mi možemo Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme, uz garanciju pridržavanja određenih zakonskih odredbi o zaštiti ličnih podataka, proslijediti unutar myWorld grupacije ukoliko je to neophodno za elektroničku obradu i upravljanje podacima ili za pružanje konkretne usluge. Društva myWorld grupacije su također obavezna koristiti Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme za određene svrhe te u skladu s bosanskohercegovačkim zakonskim odredbama o zaštiti podataka. Usluge su sljedeće: kontakt putem elektronskih poruka (npr. e-mail ,SMS ili push obavijesti), putem faksa, telefona ili pisma u svrhu informisanja o proizvodima i akcijama B2B Partnerskih firmi, upoznavanja s ponudama koje odgovaraju Vašim interesima kao i provođenja anketa o zadovoljstvu kupaca, aktivna telefonska linija za podršku i provođenje transakcija. U slučaju da je neophodno za pružanje određene usluge proslijedit ćemo za to potrebne Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme B2B Partnerskim firmama. S druge strane B2B Partnerske firme prema nama imaju obavezu da Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme koriste samo u tu svrhu i u skladu sa bosanskohercegovačkim Zakonom o zaštiti podataka.

myWorld grupacija  je svjetski koncern. Naše poslovne aktivnosti, struktura upravljanja i tehnička infrastruktura prelaze granice države. Stoga možemo Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme proslijediti i u inostranstvo. Prenos Vaših ličnih podataka kao i podataka i Vaše firme u države članice Evropskog ekonomskog prostora, u Švicarsku i druge države s odgovarajućim nivoom zaštite podataka ne zahtijeva Vaš daljnji pristanak u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka. Međutim, u slučaju da se Vaši lični podaci kao i podaci Vaše firme prenose u druge države koje nisu gore navedene, tražit ćemo Vašu izričitu prethodnu saglasnost.

Vaše lične podatke kao i podatke Vaše firme nećemo prosljeđivati drugim B2B partnerima, pružaocima usluga i myWorld društvima, jedino ako niste dali svoju pisanu saglasnost za isto.

8. Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt


Vi možete, za ubuduće, Vašu saglasnost za korištenje Vaših ličnih podataka kao i podataka Vaše firme korištenih na ovoj web stranici u bilo kojem trenutku opozvati bez navođenja razloga. Takav opoziv učinit će bilo koje buduće korištenje Vaših podataka nedopustivim. Opoziv se šalje pisanim putem (pismom, putem telefaksa ili e-mail-a) na sljedeću adresu:

myWorld d.o.o. Sarajevo
Trg djece Sarajeva br.1, BBI Centar 4A
71000 Sarajevo
Telefon: +387 33 265 390
E-Mail: service.ba spam@gohere.go cashback-solutions.com

Molimo Vas da se na ovu adresu obratite ako imate pitanja vezana za korištenje Vaših podataka te u svrhu aktualiziranja i ispravki Vaših podataka.