Privacy Policy

POLITIKA PRIVATNOSTI PODATAKA

Mi zaštitu Vaših ličnih podataka i podataka o Vašem preduzeću shvatamo veoma ozbiljno i trudimo se da korišćenje naših usluga u tom smislu bude bezbedno. Obavezujemo se da ćemo se pridržavati zakonskih odredbi o zaštiti podataka. U ovoj Politici privatnosti podataka navedeno je koje podatke prikupljamo od Vas i koristimo, u koje svrhe to radimo i kako štitimo Vaše podatke.

Sadržaj
  1. Oblast primene
  2. Koji podaci se prikupljaju
  3. Kolačići i praćenje kretanja mrežom (cookies and web tracking)
  4. Merenje konverzije akcijskim pikselom za posetioce na Fejsbuku
  5. Deljenje
  6. Korišćenje podataka
  7. Bezbednost podataka i cirkulisanje podataka
  8. Pravo na opoziv, informacije, izmene podataka i kontakt detalji

1. Oblast primene

Ova Politika privatnosti podataka važi za veb-sajt: http://www.cashback-solutions.com. Molimo da obratite pažnju na to da se na ovom sajtu referira i na druge Cashback World veb-sajtove, uključujući i veb-sajtove onih zemalja za koje mogu da važe drugačija pravila o zaštiti podataka.

Tokom daljeg razvoja naših veb-sajtova, a u cilju poboljšanja naših usluga, možda će biti neophodno da se izvrše dopune ove Politike o privatnosti podataka. U tom slučaju mi ćemo Vas unapred obavestiti o tome i tražiti Vašu posebnu saglasnost za to.

2. Koji podaci se prikupljaju

Lične informacije i informacije o preduzeću koje obrađujemo u vezi sa Vama uključuju sve one lične ili činjenične informacije koje dobijamo od Vas u okviru Vašeg Cashback World članstva, Vašeg učešća u Cashback World Programu kao partnerske firme i Vaše porudžbine za naš program Cashback Solutions, a koje se mogu direktno ili indirektno pripisati Vama (npr. putem Vašeg članskog broja i ID broja partnerske firme). To se odnosi na Vaš članski ID, Vaše puno ime, titulu, pol, datum rođenja, poštansku adresu, koordinate adrese (geografska širina i dužina), broj (brojeve) telefona, broj faksa, imejl adresu i bankovne podatke. Takođe obrađujemo podatke kao što su ID Vaše partnerske firme, naziv preduzeća, datum osnivanja, matični broj preduzeća, adresa preduzeća, svi postojeći sektori, PIB, imejl adresa za slanje računa, broj faksa, veb-sajt preduzeća, branša, podaci o prometu, bankovni podaci, ime, prezime, imejl adresa, datum rođenja i broj telefona kontakt osobe u Vašem preduzeću, poručeni Cashback Solutions proizvod i ostale poručene proizvode.

3. Kolačići i praćenje kretanja mrežom (Cookies i Web Tracking)

Naši veb-sajtovi primenjuju takozvane kolačiće („cookies”), a to su male tekstualne datoteke koje se smeštaju u memoriju Vašeg kompjutera i odatle se ponovo očitavaju. Kolačići služe za to da Vam se omogući pristup našim uslugama i da se veb-sajt personalizuje za Vas.

Takođe, možete da koristite jedan deo naše veb-ponude a da se pritom ne registrujete, odnosno da se ne logujete. I u tom slučaju se određene informacije automatski prikupljaju, kako bi se pribavili statistički podaci o korišćenju i efikasnosti naše veb-ponude i kako bi se ona prilagodila potrebama naših korisnika. Zato prikupljamo i obrađujemo informacije o Vašoj IP-adresi, o vremenu i trajanju Vaše posete sajtu, o broju Vaših poseta, o korišćenju formulara, o Vašim postavkama za pretragu, o Vašem stilu pregleda, o Vašim omiljenim postavkama na našem veb-sajtu. Trajanje memorisanja kolačića – tekstualnih datoteka je različito. Pretežno koristimo kolačiće – tekstualne datoteke koje se nakon završetka Vaše posete sajtu automatski brišu (takozvane „session-cookies”). Svaki pristup našem veb-sajtu i svako preuzimanje logujemo u datoteku koja je sačuvana na veb-sajtu. Kolačiće koje smo postavili koriste se isključivo za naše informacije i obrađuju se od strane mWS myWorld Solutions AG, Grazbachgasse 87-93, 8010 Grac, Austrija po nalogu myWorld d.o.o. Beograd, u cilju analize prikupljenih informacija.

Koristimo JavaScript da bismo pratili Vaše ponašanje prilikom korišćenja našeg veb-sajta, kako bismo prilagodili naše veb-usluge potrebama naših korisnika. Tako utvrđujemo vrstu pretraživača koju koristite, lokaciju, vreme i trajanje Vašeg korišćenja našeg veb-sajta, URL i oznaku stranice kao i referentne veb-sajtove. Imate mogućnost da odbijete prikupljanje ovih podataka tako što ćete deaktivirati JavaScript direktno preko Vašeg veb-pregledača.

Dodatno koristimo i sledeće alate:

Google Analytics

To je alat za veb-analizu koji pripada Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 USA, u daljem tekstu „Google”, pomoću koga se prate Vaše onlajn-aktivnosti na našem sajtu, utvrđuje se koliko posetilaca nas posećuje online, koje sadržaje prgledaju na našem sajtu i koliko često. Analiza se vrši anonimno. Kolačići koji pripadaju Google Analytics – uključujući Google Analytics Tool anonimnu IP-adresu i podatke o korišćenju sajta – po pravilu se prenose na jedan Google server u SAD i tamo se čuvaju. Detaljnije informacije o tome možete naći na sajtu https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de. Google Analytics na sajtu https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de nudi mogućnost da se odbije prikupljanje podataka.

Piwik Open Analytics Plattform

Pomoću ovog alata pratimo Vaše onlajn-aktivnosti na našem sajtu i utvrđujemo koliko korisnika nas posećuje na online, koje sadržaje pregledaju na našem sajtu i koliko često. Analiza se vrši anonimno. Kolačići se smeštaju u memoriju Vašeg računara. Za više informacija možete posetiti sajt https://piwik.org/faq/.

Google AdWords

Ovaj alat se koristi za snimanje poseta sajtovima za oglašavanje (ponovno oglašavanje) na mreži Google i na mreži za prezentaciju. Prilikom posete veb-sajtu Vaš pretraživač memoriše kolačiće koji omogućavaju da Vi kao posetilac budete prepoznati kada posetite veb-sajtove koji pripadaju Google mreži oglašavanja. Na ovim stranicama Vama kao posetiocu tako mogu biti prezentovane reklame koje se odnose na sadržaje koje ste prethodno gledali na drugim veb-sajtovima koji koriste Google funkciju ponovnog oglašavanja. Možete da odbijete prikupljanje podataka koristeći alatku Google AdWords na veb-sajtu http://www.google.com/settings/ads.

Praćenje konverzija od strane Google AdWords-a

Pomoću ovog alata kreiramo konverzionu statistiku koja meri efektivnost naših onlajn-oglašavanja. Kolačić za praćenje konverzija postavlja se onda kada korisnik klikne na oglas koji je postavio Google. U skladu s politikom privatnosti firme Google, lični podaci se ne obrađuju. Ako ne želite da učestvujete u ovom sistemu praćenja, možete stornirati korišćenje ovog alata tako što ćete deaktivirati Google praćenje konverzija odgovarajućim podešavanjem Vašeg internet pregledača.

Hotjar

Prikupljamo informacije koje se ne odnose na ličnost, uključujući standardne informacije o prijavama na internetu i detalje o Vašem ponašanju kada postetite naš veb-sajt. To se radi kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, identifikovali preferencije, dijagnostifikovali tehničke probleme, analizirali trendove i poboljšali naš veb-sajt.

Sledeće informacije se prikupljaju u vezi sa Vašim uređajem i pregledačem: IP adresa uređaja (snima se i čuva u anonimnom obliku), rezolucija ekrana uređaja, tip uređaja (jedinstveni identifikatori uređaja), operativni sistem, kao i tip pregledača, geografska logacija (samo zemlja), željeni jezik za prikaz našeg veb-sajta. Prikupljaju se sledeće informacije u vezi sa Vašom korisničkom interakcijom: akcije mišem (kretanje, lokacija i klikovi) i preko tastature.

Radi ispitivanja posetilaca Hotjar takođe beleži informacije koje se prikupljaju sa našeg veb-sajta: referentni URL i domen, posećene stranice, geografska lokacija (samo zemlja), željeni jezik za prikaz našeg veb-sajta, datum i vreme kada je pristupljeno stranicama veb-sajta.

Možete da odbijete da Hotjar prikuplja Vaše informacije kada posećujete veb-sajt u bilo kom trenutku ako posetite opt-out stranicu https://www.hotjar.com/opt-out i kliknete na 'Disable Hotjar'.

Salesforce Marketing Cloud

Pomoću ove alatke evidentiramo Vaše ponašanje na našem veb-sajtu kako bismo optimizovali našu ponudu. Tako određujemo koliko nas korisnika posećuje online, koje sadržaje pregledaju na našem veb-sajtu i koliko često. Analiza se vrši anonimno, a pomoću prediktivne inteligencije primenjuje se automatizovano radi boljeg prikazivanja ponude. Kod registrovanih članova, ponašanje vezano za korisnika beleži se na veb-sajtu u cilju poboljšanja korisničkog iskustva i koristi se za izbacivanje relevantnih sadržaja u prvi plan. Kolačići koji pripadaju Salesforce po pravilu se prenose na Salesforce server u SAD i tamo se čuvaju.

Pored kolačića koji su opisani u vezi sa alatkama koje se koriste za analizu, u upotrebi su još i sledeći:

Kolačić (cookie)

Domen

Svrha / funkcija

cookiesession1

www.cashback-solutions.com

Ovaj kolačić služi za distribuciju opterećenja HTTP zahteva u mrežnoj infrastrukturi

ASP.NET_SessionID

www.cashback-solutions.com

Kolačić koji se kreira tokom trajanja sesije i sadrži ID sesije

RequestVerification_Token

www.cashback-solutions.com

Ovo je token kolačić protiv falsifikovanja i koristi se za sprečavanje napada CSRF-a.

MyLangUrlManagerlang

calculator.cashback-solutions.com

Ovaj kolačić memoriše jezik na kojem se prikazuje kalkulator benefita.

lbc

calculator.cashback-solutions.com

Kolačić koji se kreira tokom trajanja sesije i sadrži ID sesije kalkulatora benefita

jezik

www.cashbackworld.com

Ovaj kolačić memoriše jezičku postavku korisnika.

cookiesession1

www.cashbackworld.com

Ovaj  kolačićsluži za distribuciju opterećenja  HTTP zahteva u mrežnoj infrastrukturi.

authSession

www.cashbackworld.com

Kolačić koji je kreiran za jednu sesiju i sadrži ID sesije.

authToken

www.cashbackworld.com

Kolačić za autentifikaciju koji se kreira za prijavljene korisnike kako bi oni mogli jasno da se identifikuju.

LyoToolbar_SessionID

www.cashbackworld.com

Ovaj kolačić služi za komunikaciju sa  Cashback Barom.

lyo_AT_cookie_privacystatement

www.cashbackworld.com

Ovaj kolačićse koristi da bi se utvrdilo da li je korisnik veb-sajta pristao na to da se kolačićikoriste.

__RequestVerification_Token

www.cashbackworld.com

Ovo je token kolačić protiv falsifikovanja i koristi se za sprečavanje napada CSRF-a.



Imajte na umu da internet pregledači koji su generalno u upotrebi, u svojoj standardnoj postavci prihvataju kolačiće. Međutim, Vi možete svoj pregledač tako da podesite da on odbija sve ili samo određene kolačiće ili da Vas pita pre nego što prihvati neki novi kolačić. Većina pregledača će Vam za to dati uputstva i to pod stavkom menija sa oznakom „pomoć” u traci menija. Tu ćete takođe naučiti kako da izbrišete već primljene kolačiće.

Imajte na umu da možda nećete moći da koristite sve funkcije naših veb-sajtova ako ne pihvatite nijedan kolačić ili ne prihvatite sve kolačiće. Samim korišćenjem našeg veb-sajta saglašavate se s tim da se mogu koristiti gorenavedeni kolačići i alati.

4. Merenje konverzije akcijskim pikselom za posetioce na Fejsbuku

Uz Vašu saglasnost, na našem veb-sajtu koristimo „Facebook-Pixel” kompanije Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). To je kolačić, dakle mala tekstualna datoteka koja je sačuvana na Vašem računaru i može se tamo preuzeti. Uz pomoć ove datoteke mogu se pratiti akcije korisnika nakon što su pogledali neki oglas na Fejsbuku ili kliknuli na njega. Ovo nam omogućava da pratimo efektivnost Fejsbukovih reklama za potrebe statističkih i tržišnih istraživanja. Podaci prikupljeni na ovaj način su za nas anonimni, dakle ne pružaju nikakve povratne informacije o identitetu korisnika. Međutim, podaci sa Fejsbuka memorišu se i obrađuju, tako da je moguće povezivanje s nekim konkretnim korisničkim profilom, a Fejsbuk može da koristi podatke u svoje oglašivačke svrhe, u skladu sa politikom korišćenja podataka sa Fejsbuka (https://www.facebook.com/about/privacy/). Vi možete omogućiti Fejsbuku i njegovim partnerima da prikažu oglase na Fejsbuku ili izvan njega. U tu svrhu se u memoriju Vašeg računara može smestiti jedan kolačić. Korišćenjem ovog veb-sajta, slažete se da koristite piksel akcije za posetioce.

Svoju saglasnost za korišćenje piksel akcije za posetioce možete opozvati u bilo kom trenutku. Ako to želite, takav opoziv treba da pošaljete u pisanoj formi (putem pisma ili mejla) na sledeću adresu:

myWorld d.o.o. Beograd,
ul. Bulevar Mihajla Pupina 10L, Beograd
E-mail: service.rs spam@gohere.go cashback-solutions.com

5. Deljenje

Na veb-sajtu su integrisana dugmad za deljenje društvenih mreža kompanije Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD, XING, kojom upravlja XING AG, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Nemačka, korporacije LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD, Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD, kao i GooglePlus društvene mreže Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Države. Pored toga, integrisano je i dugme za deljenje poruka. Dugmad za deljenje mogu se prepoznati na svakom logotipu.

Sva dugmad za deljenje postavljena su u skladu sa zaštitom podataka. Samo onda kada kliknete na odgovarajuće dugme za deljenje na ovom veb- sajtu (i samo onda) uspostavlja se direktna veza između Vašeg pretraživača i servera operatera odgovarajuće društvene mreže. Prema operaterima pomenutih društvenih mreža, nikakvi lični podaci ili podaci o preduzeću se ne prikupljaju sa društvenih mreža ukoliko se ne klikne na odgovarajuće dugme za deljenje. Takvi podaci, između ostalog i IP adresa, prikupljaju se samo od članova koji su se ulogovali i potom se obrađuju. Ako ne želite da podelite posetu našem veb-sajtu na svoj korisnički račun društvene mreže, molimo Vas da se odjavite sa korisničkog računa te društvene mreže.

Kao provajder veb-sajta, na ovom mestu ističemo da nemamo saznanja o sadržaju prenetih informacija kao ni o tome kako ih društvene mreže koriste. Za više informacija o korišćenju podataka kroz društvene mreže pogledajte Politiku privatnosti (Izjave o zaštiti podataka) pomenutih društvenih mreža.

6. Korišćenje podataka

Vaše lične podatke i podatke o preduzeću koristimo isključivo u skladu sa zakonskim propisima. Lične podatke i podatke o preduzeću koje nam dostavljate kada se registrujete kao Cashback World član, kao i u okviru registracije kao Cashback World partnerske firme i u okviru Vašeg članstva kao Cashback World partnerske firme, beležimo i obrađujemo isključivo u kontekstu ispunjavanja naših ugovornih obaveza prema Vama, ali i mimo toga – samo u slučajevima kada nam date Vašu posebnu saglasnost za to.

Vaše podatke koristimo, na primer, za komunikaciju s Vama, za identifikaciju Vašeg identiteta i kako bismo Vam obezbedili Vaš lični Merchant Lounge na Cashback Solutions veb-sajtu, kako bismo obradili Vaše upite i porudžbine i stavili Vam na raspolaganje naše usluge. Pored toga, koristićemo Vaše podatke da bismo kreirali fakture za marže, identifikovali i dodelili Vam beneficije iz kupovina koje ste ostvarili na osnovu učestvovanja u Cashback World programu kao partnerska firma.

Ako nam date Vašu posebnu saglasnost, Vaše podatke ćemo koristiti i za to da Vas obavestimo, na primer, o ponudama i akcijama naših B2B partnerskih firmi.

7. Bezbednost podataka i cirkulisanje podataka

U cilju zaštite Vaših podataka, prilikom njihovog prenosa, između ostalog, koristimo i šifrovanje podataka (SSL šifrovanje), Firewalls, programe za odbranu od hakera i druge najsavremenije sigurnosne mere. Prilikom komuniciranja putem e-pošte, za sigurnost podataka možemo garantovati samo prema trenutnom stanju tehnike.

Korišćenje Vaših ličnih podataka i podataka o preduzeću u principu se vrši preko firme myWorld d.o.o. Beograd, kao ugovornog partnera partnerske firme, koji koristi mWS myWorld Solutions AG kao pružaoca usluga za obradu. Međutim, prosleđivanje/prenos Vaših ličnih podataka i podataka o preduzeću može se izvršiti određenim pružaocima usluga, kao i unutar myWorld grupe, kako je navedeno u daljem tekstu:

Za realizaciju naših usluga, za komunikaciju sa članovima i za upravljanje našim onlajn-prisustvom koristimo određene pružaoce usluga. Uveravamo Vas da pažljivo biramo ove pružaoce usluga kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka. Pored toga, pružaoce usluga smo obavezali na to da Vaše lične podatke i podatke o preduzeću koriste samo namenski prema našim instrukcijama i u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. Dalje korišćenje podataka od strane ovih pružaoca usluga je isključeno.

Pored toga, Vaše lične podatke i podatke o preduzeću prosleđujemo dalje unutar myWorld grupe samo uz zagarantovano sprovođenje neophodnih mera za sigurnost podataka i u meri u kojoj je to neophodno u svrhu elektronske obrade i administracije ili za pružanje određene usluge Vama. Kompanije iz myWorld grupe su isto tako u odnosu na nas obavezane da Vaše lične podatke i podatke o preduzeću koriste samo u određenu konkretnu svrhu i u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. Naročito se radi o sledećim uslugama: kontakt putem elektronskih poruka (npr. imejl, SMS ili Push notifikacija ), faksom, telefonom ili pismom radi pružanja informacija o proizvodima i akcijama partnerske firme, identifikovanje ponuda koje odgovaraju Vašem interesovanju, sprovođenje ankete o zadovoljstvu korisnika, rad na telefonskim linijama, kao i obrada transakcija. Ako je potrebno, i u onoj meri koliko je to potrebno, za pružanje neke konkretne usluge Vama, mi ćemo B2B partnerskim firmama preneti potrebne lične podatke i podatke o preduzeću. A te B2B partnerske firme imaju obavezu prema nama da Vaše lične podatke i podatke o preduzeću koriste samo namenski u konkretnu svrhu i u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije.

Kompanija myWorld Group je aktivna na međunarodnom planu. Naše poslovne aktivnosti, menadžmentske strukture i naša tehnička infrastruktura prevazilaze nacionalne granice. Zato mi Vaše lične podatke i podatke o preduzeću prenosimo i izvan zemlje. Prenos Vaših ličnih podataka i podataka o preduzeću u zemlje članice Evropske ekonomske zajednice, u Švajcarsku i u druge zemlje sa odgovarajućom zaštitom podataka (član 53. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije) ne zahteva nikakvu dalju saglasnost. Međutim, ukoliko prenos Vaših ličnih podataka i podataka o preduzeću treba da se izvrši u neku drugu zemlju koja nije ovde upravo navedena, mi ćemo od Vas prethodno tražiti Vašu posebnu saglasnost za to.

Drugim osobama, osim naprednavedenih prijateljskih partnerskih firmi, pružalaca usluga i kompanija iz myWorld grupe, mi ne prosleđujemo Vaše lične podatke i podatke o preduzeću, osim ako nam niste dali saglasnost za to.

8. Pravo na opoziv, informacije, izmene podataka i kontakt detalji

Imate mogućnost da u bilo kom trenutku opozovete Vašu saglasnost za korišćenje Vaših ličnih podataka i podataka o preduzeću na ovom veb-sajtu i to bez navođenja bilo kakvih razloga. Takav Opoziv čini dalje korišćenje podataka nedopustivim. Opoziv treba u pisanoj formi (putem pisma ili mejla) uputiti na sledeću adresu:

myWorld d.o.o. Beograd

ul. Bulevar Mihajla Pupina 10L, Beograd
E-mail: service.rs spam@gohere.go cashback-solutions.com

Na ovu adresu se možete obratiti i za pitanja u vezi sa korišćenjem Vaših podataka, kao i u vezi sa ažuriranjem odnosno ispravkama Vaših podataka.